cicho siedź

Irena Świerżyńska

czytasz

słuchasz

myślisz - wiesz

 

szukasz dalej drogi jasnej

gładkiej

prostej

 

zmienisz - coś

dasz radę

 

jak  -  przeskoczysz

tunel ciemny i kąty głuche ostre

 

było

daj daj - chcę jeść

i cicho siedź

 

czy - dziś - skończyło się

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 29 grudnia 2020
anonim