ciepło dobrze pachnie

Irena Świerżyńska

cenię ciszę spokój

i -  to - ciepło lubię

 

a - tu w cieniu miga czasem 

coś na miarę kropli lodu

 

inny duch -  coś szuka

 

oj - nie tu - zaczekaj

 

w tym ogrodzie lot i smaki 

doprawione

z gestem

 

rozpylone  wiarą słodką

miód i nektar pachnie

 

spytaj pszczoły i kwiat powie

w środku zapach kusi

 

z boku 

 

niby lepszy i kolec wrzuci ....

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 30 grudnia 2020
anonim