cenię ciszę spokój
i - to - ciepło lubię
a - tu w cieniu miga czasem
coś na miarę kropli lodu
inny duch - coś szuka
oj - nie tu - zaczekaj
w tym ogrodzie lot i smaki
doprawione
z gestem
rozpylone wiarą słodką
miód i nektar pachnie
spytaj pszczoły i kwiat powie
w środku zapach kusi
z boku
niby lepszy i kolec wrzuci ....