Literatura

Portale literackie (wiersz)

abc

to miejsca w których 
brandzlują się intelektualnie 
zbowidowcy 
dawkują adrenochrom
poławiają złote myśli
utrwalacze aniołków fruwających 
i wierszyków o miłostkach 
z czasów bezpowrotnie 
minionych
 
groziło mi dziś takie 
zapijaczone indywiduum
że tu przyjedzie i wyjaśnimy sobie 
to i owo a przecież ja pochodzę 
z takiej rodziny że ho ho 
powinien wiedzieć że 
stawić się na rozkminkę 
nie wypada bez worka na zwłoki 
bo trzeba w czymś wrócić
wyjściowym 
do miejsca z którego 
się wylazło  
 
wysłać oponenta w zaświaty 
to żaden problem 
można powiedzieć taka tradycja 
obsługa noża 
zawinąć w metalową siatkę 
tych co nadepnęli na odcisk 
zakopać w lesie 
dla mnie to pestka 
robiliśmy rzecz wielokrotnie 
nawiercając kolana
nieszczęśnikom 
rozpuszczając ciała w kwasie 
 
w tym biznesie człowiek 
musi być brutalny 
trochę się ubrudzić 
ale trzymać się trzeba sztywno 
jak się ma pod sobą 
sieć burdeli sprzedawców koksu 
powiązania z legendarnymi ekipami 
i rzecz jasna lubi się 
w czasie wolnym poezje 
wytwory wymoczków
z których można pozyskać 
coś pożytecznego
do legendy miejskiej  

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 31 grudnia 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca