Ktoś prosi mnie do tańca?

Cytra

 
bardzo dawno temu
w przykusej sukience
wśród tłumu tańczących
byłam jak poezja
 
czas leciał
przystawałam zdezorientowana
ciało pragnęło już postu
a dusza bezustannie carnaval
 
płowiały cudowne maje
uciekły wysokie obcasy
 
zatańczysz?
no to wolny wolny
i szybki w pamięci

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 5 głosów
Cytra
Cytra
Wiersz · 31 grudnia 2020
anonim