taniec duszy

Irena Świerżyńska

to nic - jest -  szron na włosach

przykryty

 

twarz gładka bez cieni i śladu goryczy

i serce to samo pełne tęsknoty 

 

jak wtedy - pół wieku temu

 

nie chcę tamtego czasu

 

słyszysz  - takt leci i nogi

same

niosą

 

dziś - moje grzeje i cieszy

choć cztery ściany jest taniec

zaprosi

przynosi

 

spełnienie z marzeniem do pary

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 31 grudnia 2020
anonim