życzenie
może - Nowy Rok coś zmieni
kiedyś
oko się śmiało bez łzy w powietrzu
jest to i tamto
i tu i tam szukasz
jeszcze
z nadzieją
może - przemyśli przetrawi przestawi
zobaczy
a - skąd
ma być - tak
siostra czy brat i pani na boku pomoże
i worek na plecy i w drogę
pa, pa
w oddali
na końcu szum mętny zaprosi
nie widzi
nie myśli
nie czuje
a, a - dzieci....