oko wszystko powie

Irena Świerżyńska

najważniejszy ekran duszy

wszystko widzi czuje pisze

pamięć 

zbiera

 

siatka w oku przefiltruje

za dużo

 

i już -  kapie

 

wypłynie

 

duszę spokojem otoczy i masz

promyk błękitu w dolinie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 2 stycznia 2021
anonim