Jest gdy go potrzebuje
i wtedy gdy go pragnę.
Pomaga gdy opadam z sił
i przychodzą chwilę straszne.
Otula mnie ramieniem,
gdy zimniej jest mi w nocy.
Tak to właśnie on,
mój bliski nieznajomy.
Gdy słyszę go codziennie,
gdzieś w środku sama wiem,
że bez tego człowieka
inny był by mój dzień.
A tak nocami błogimi
leżąc w łóżku moim,
wiem że przyśni mi się on
mój bliski nieznajomy.
Gdy widzę jego zdjęcie
uśmiecham się szeroko ,
bo widzę piękne oczy
i jego tak wysoko.
Pnie się coraz wyżej
spełniając swe marzenia.
Każdemu życzę takiego przyjaciela.