dzieci bawią się w kałuży
za chwilę przyjdzie przypływ
przyniesie muszle i złudzenia
moraliści z resztek kutra
postawią kolejny totem
stare deski w nowej roli
jakby przypadkiem zbite w krzyż
wiem że wszystko wiecie lepiej
jesteście za tym co przeciw
obracani na jednym gwoździu
od tych którzy są przeciw temu za
potem prawi oskarżą lewych
o mieszanie środkowym palcem
w głowie pacynki
a lewi oskarżą prawych
o wpychanie łap pod ubranie
kukiełki
czerwony kapturek jest czerwony
wilk jakby trochę wyklęty
wnuczek zestarzał się szybciej od babci
ma nowy garnitur i gumofilce
wariat by tego nie wymyślił
wszystkiego najlepszego
czyli kij
wam nam im w oko
albo cokolwiek innego
gdzie indziej
,,przyjdzie przypływ"???