Literatura

miłość zmienia wszystko (wiersz)

Yaro

szóste przykazanie dekalogu
nie cudzołóż

 

zakwitła miłość w ogrodzie
wraz z plugawym kłamstwem na ustach
w pierwszym dniu
gdy składał fałszywie przysięgę

 

nie kochał żony
mojej matki
zniszczył wszystko
zabił szacunek do siebie
nienawidziłem go
zdrajca

 

oszukany nie umiałem zmrużyć oczu
zniszczył mój świat zabił we mnie dziecko

 

nadszedł czas rozliczeń
zapłaty ciężkiej za fałszywe słowa
zgniłą miał duszę
nie kochał matki
oszukana odpłynęła


zostałem sam
mój świat pełen tajemnic i smutku

zabił miłość
zapłacił krótką chwilą zdrady
ułamek sekundy gdy konał z nią
te martwe oczy

 

odnalazł szczęście
pokochał na zawsze
lecz cierń pozostał
na zawsze

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 8 stycznia 2021, 18:08
ballada dla Kopera
przysłano: 4 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca