gdym wbielił, jam zjawił

Sercem Ku Wiośnie

 

flakonik z beżu w bzy, kolorem swym sypnij uwierzy,
jak baloni w cieple, poniosę
 
aksamitnym wcieleniu dotknij w mej dłoni
płomieniu w weseli, odczaruj zabłyśnij nim czyści
 
promyczku mały, ukołysz w swym smyczku chwały,
a harfy odpali
 
obwarzanka pokonasz Calineczką zakrzepił lecz pryśnie w oliwę
co wyzielenił w przepyszne;
 
i zczerwienił; zaczaruj Tej ziemi, w orzeszku i w blasku podaruj
 
Ocalił | nim miód popłynie w tej gminie dołoży się Mamie
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 5 stycznia 2021
anonim