dziś też prawda śpi

Irena Świerżyńska

kroki w bok i do tyłu

takie - nasze

 

gdzie jest honor wiara siła

 

tam gdzie skały ściany mur

i tortury -  barykady w sercu matki

 

znasz

widziałaś i nie wracaj

 

cisza była

prawda śpi

 

dziś na sali pełna gala błysk i szata

kolor nosi

o - już -  dobrze nuty płyną

noga sama miga 

piękny czas 

 

do tanga dziś zaprasza...

i masz raj

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 stycznia 2021
anonim