skamieniałe miasto, skamieniały las
często mi wlazł
skamieniałe wiadro, skamieniali ludzie
solą coś pomoże
i duże
skamieniałe schody, skamieniały
właź, gdym ja tu grał
właź, co gdybym się brał
i chciały
skamieniały, aby się zmieniały
Dawid „Dejf” Motyka