Celebryci

Cytra

 
nie czujemy że coś tracimy
to kupa niewdzięczników
mrugających do siebie porozumiewawczo
myśleli że zagadają swój wstyd
została im tania komedia
 
trzydzieści mikrogramów mRNA
okazało się bolesną szprycą
myśleli że da im wieczność
ale się pomylili - zło wraca
 
znikną zyski poklask i kariera
nic nie jest już bezpieczne
nawet gdy wpiszą swoje imię w oknie
wsiądą do samolotu - znikną
 
promowali coś w skrytości
zostało ujawnione
jakoś nikt nie zrozumiał powodu
skrytości

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Cytra
Cytra
Wiersz · 9 stycznia 2021
anonim