Literatura

Celebryci (wiersz)

Cytra

 
nie czujemy że coś tracimy
to kupa niewdzięczników
mrugających do siebie porozumiewawczo
myśleli że zagadają swój wstyd
została im tania komedia
 
trzydzieści mikrogramów mRNA
okazało się bolesną szprycą
myśleli że da im wieczność
ale się pomylili - zło wraca
 
znikną zyski poklask i kariera
nic nie jest już bezpieczne
nawet gdy wpiszą swoje imię w oknie
wsiądą do samolotu - znikną
 
promowali coś w skrytości
zostało ujawnione
jakoś nikt nie zrozumiał powodu
skrytości

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca