Literatura

tamburyn na płocie (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

mówią że to dziwne dni

może i tak

więc nie idziemy idąc

wciąż w miejscu do przodu

zza okna wyglądają wiadukty

pociągi ciągle coś wiozą

kukiełki podrygują na ekranie

 

życie powinno byś pikantne

nawet gdy ona jest zbyt stara

na za krótką spódniczkę

czworo dzieci o tysiącu ojców

skacze na trampolinie

niebo coraz bliżej

wystarczy upaść na kark

 

trzeba śmiać się ze wszystkiego

śmiać się wszędzie

aż nie wszędzie przyjdzie tutaj

w otwartej klatce piersiowej

serce pompuje krew

przecięte tętnice barwią powietrze

oddychanie żelazem

 

dni wcale nie są dziwne

one po prostu są


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 9 stycznia 2021, 20:00
:))
Aktywista
Aktywista 10 stycznia 2021, 20:05
zastanów się najpierw nad sensem wypowiedzi
masz biegunkowy słowotok bez ładu i składu
mniej słów, a więcej treści
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 10 stycznia 2021, 20:36
Aktywista, jak ja mam biegunkę, to zatrzymuje się ona w twojej japie, smacznego
Aktywista
Aktywista 11 stycznia 2021, 20:56
najpierw odgrywasz tęczowca, antynarodowca, antyfaszystę, anty-cośkolwiek-tam ... słowem,
poprawność polityczna, idiotyzm usłużny
a wyłazi w efekcie słoma z papci, wsiowy z przerostem ego, gratuluję
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 12 stycznia 2021, 08:44
Ja wiem, że to dla ciebie zbyt trudne ;-) ale można nikogo nie odgrywać
Aktywista
Aktywista 14 stycznia 2021, 14:22
postawa anty-anty jest infantylna - wczesny okres dorastania,
tym nie zaimponujesz
przysłano: 9 stycznia 2021 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca