tamburyn na płocie

Jacek JacoM Michalski

mówią że to dziwne dni

może i tak

więc nie idziemy idąc

wciąż w miejscu do przodu

zza okna wyglądają wiadukty

pociągi ciągle coś wiozą

kukiełki podrygują na ekranie

 

życie powinno byś pikantne

nawet gdy ona jest zbyt stara

na za krótką spódniczkę

czworo dzieci o tysiącu ojców

skacze na trampolinie

niebo coraz bliżej

wystarczy upaść na kark

 

trzeba śmiać się ze wszystkiego

śmiać się wszędzie

aż nie wszędzie przyjdzie tutaj

w otwartej klatce piersiowej

serce pompuje krew

przecięte tętnice barwią powietrze

oddychanie żelazem

 

dni wcale nie są dziwne

one po prostu są

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 stycznia 2021
anonim
  • Aktywista
    postawa anty-anty jest infantylna - wczesny okres dorastania,
    tym nie zaimponujesz

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Jacek JacoM Michalski
    Ja wiem, że to dla ciebie zbyt trudne ;-) ale można nikogo nie odgrywać

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Aktywista
    najpierw odgrywasz tęczowca, antynarodowca, antyfaszystę, anty-cośkolwiek-tam ... słowem,
    poprawność polityczna, idiotyzm usłużny
    a wyłazi w efekcie słoma z papci, wsiowy z przerostem ego, gratuluję

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Jacek JacoM Michalski
    Aktywista, jak ja mam biegunkę, to zatrzymuje się ona w twojej japie, smacznego

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • Aktywista
    zastanów się najpierw nad sensem wypowiedzi
    masz biegunkowy słowotok bez ładu i składu
    mniej słów, a więcej treści

    · Zgłoś · 3 lata temu
  • marzena

    · Zgłoś · 3 lata temu