Literatura

z papierosem (wiersz)

Yaro

umieram

z papierosem w ustach

obsypany płatkami kwiatów

na zielonej trawie

leżę w parku

ile tu ptaków


mogę już odejść

jeszcze jeden wiersz

jeszcze kilka słów

łyk wody w ostatnią podróż


ciebie nie ma

jest nadzieja na lepsze życie

spotkam cię

wśród wierszy

będę pierwszy


widzę światło

biegnę myślami

twoje włosy między palcami

wyobrażam sobie nagą

żegnaj przywitam cię po drugiej stronie

 

teraz

śpij spokojnie


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca