Literatura

narodzony (wiersz)

Yaro

w bólu krzyk
pełne bieli pomieszczenie
światło jasne zimne

 

przecięta pępowina by
samodzielnie oddychać


witaj świecie w objęciach matek

pełnych trosk pełnych oczu

 

cierpliwość wychowanie
chuchanie na zimno
dziecko niewinność
człowiek zrodzony

 

szczęście niekiedy niewygoda
brzemię jarzmo
ogniwa spojone ciasno

 

nowa droga przed tobą
ucieczka w przyszłość okrężną drogą

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca