Literatura

chwała (wiersz)

Yaro

triumf głupoty
na baczność narody
czarnej flagi łopot

 

nadchodzi czas
czas rozliczeń

 

mali i cisi
wychodzą z cienia

 

ci co krzyczeli
nie mają nic
do powiedzenia

 

nadchodzi widzę z daleka
w chwale z orszakiem

w dłoni z mieczem


żniw pora taka już żniwa

 


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 11 stycznia 2021, 19:11
Lepsze od apokalipsy !!
Aktywista
Aktywista 11 stycznia 2021, 21:11
Policję polityczną w ZSRR organizowali Polacy (Dzierżyński,a po nim Mienżyński). Potem szefami byli : polski Żyd Jagoda, po nim Rosjanin Jeżow , a po nim Gruzin Beria.W czasach Berii (1938-53) większość kierownictwa NKWD to byli Gruzini.
Yaro
Yaro 19 stycznia 2021, 11:17
Zdrajcy są wszędzie tylko co ta wiadomość historyczna ma do mojego wiersza
Aktywista
Aktywista 19 stycznia 2021, 11:50
Problem nie dotyczy rozliczania narodu, a władzy.

Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
I obrodziła dolarami;
Że coś im w bankach nie sztymuje,
Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
Lub upatrzyły tłuste szuje
Cło jakieś grubsze na bawełnę.
Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!
I od stolicy do stolicy
Zawołaj broniąc swej krwawicy:
"Bujać - to my, panowie szlachta!"
przysłano: 11 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca