Literatura

w podwórkach tych w pochówkach, (wiersz)

Sercem Ku Wiośnie

Absolutum dotknij Mnie na sen przędzie
 
gdy rakiety śnieżne w ziemię, on wracam tu, to po siebie
gdy czoło o czole się zryczało w kuleczkę małą, okrąglejszą o poduszeczkę
ty w kulę wątło najgrubiej wrosło wyniosłą apowietrznie przyciągało
i serem amciu się światło otoczy z obdarowało światu zjawisko zjawiło o twe ciało ufiltruje
wtedy ci uciekinierzy o pomsty warkot strzech odczepianych za w pamięci w bramy upadli bez Mamy
I niech odnawia, nie, nie chcieli w:
do wykonało się brakuje- nim odechce .uje.
 
- Wykidajło ty ohydo, strumieniami deszczu zabłysnęli w owinięty turbanem hostess gęstwin wideł chmieli Amen.
 
...i skoczył wreszcie w drewnianym w kuluary za błazny w cieni Kani
 
- wal - walą w mojej pościeli, płyń, promień promieni słońca radości dla w Miłości Oazy królować bez końca -
 
Ten płomień o płot zawidniał, zachwycał niczym Moje u spojrzenia duszy
Boski brat - bat Krynicy Zdrój siadł, a miał zachwycić - historię pisać
o ich troje, - stój - strój - konsternacji konsternuje w zbrój, nie właściwym najwłaściwszym, KONIEC
 
w gnój, i nie dramatu kwiatka stu.
 
A ładna chatka, tu za dwóch, ta w bratka
 
Spadły z pały jedynymi grały - tchnieniem ujścia w podejścia z otoczenia, a ja w okien za wczas widniały, wiekuiste w liście cieście wiśnia zapłynie z mleka
 
w tej kminie i zawiśnie winie
 
za włosie oszczekane obrażenia, wyznane tu w ruinie, runie przecie, padł, o alarmy tu, wrzask | i pije - rzeka płynie
 
Dawid „Dejf” Motyka

 


słaby 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 stycznia 2021 (historia)

Inne teksty autora

skrzydlate trzepoczą
Sercem Ku Wiośnie
zabierz mnie stąd
Sercem Ku Wiośnie
Mój
Sercem Ku Wiośnie
ciągle otulona, nie wzgardzona
Sercem Ku Wiośnie
niczym jeden rok
Sercem Ku Wiośnie
zaświecony świat
Sercem Ku Wiośnie
Miłość
Sercem Ku Wiośnie
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca