tak jak w studni

Irena Świerżyńska

tu jest woda czysta

 

klasa siła   -  tyle wiary

pełne

zaufanie

 

głębia zawsze z tajemnicą

 

a - głębiny pomruk noszą

dół i dno ukryte

 

duże mocne

pęka lustro i rysa drapie

lęk  

 

cień i muł wypłynie...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 stycznia 2021
anonim