Literatura

Naśladowany wiersz (wiersz)

Konrad Koper

W szybę uderza grad niezmiennie.

 

Mróz puka, żywy staw zamarzł.

Leżą czapy śniegu i lodu.

Ptak zamarł, komuś serce stanęło.

Przez świat idzie śmierć…

 

W szybę uderza grad niezmiennie.

Słyszymy grę losu.

 

 

 


niczego sobie+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Gudmundur
Gudmundur 16 stycznia 2021, 02:29
Jest Ok!
Ale małą uwaga - jeśli pozwolisz-:)
"uderza niezmiennie grą losu"
Tak to widzę!?
przysłano: 14 stycznia 2021 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca