fosforyczna historia

Sercem Ku Wiośnie

 

zwyrodniałe miasto, zwyrodniałe mosty, zwyrodniałe czoła Hitlera woła
zwyrodniała słoma zwyrodniały maj w zagajnikach
zwyrodniałe wszystkie owieczki zapylone w mej beczki zgliszczach
zwyrodniała cheerleaderka i pożerka
zwyrodniała własna kamienica
za wszystkie w zniczach i w mych donicach
zwyrodniała pani co pisze się do księcia w koniach zwyrodniała matka u swego syna w Błoniach
zwyrodniała cała dzięcieliny pała
i dufała się o wołanie w cię
 
koniec twego woła tu Dejf.
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 15 stycznia 2021
anonim