Literatura

samotna noc (wiersz)

Yaro

proszę nie pytaj
gdzie spędzam święta
(w dłoni z butelką)

 

czasem sytuacje dobijają
szyderczy śmiech
warga drga gdy
nie znajduję
sensownej odpowiedzi

 

dookoła cisza gra
samotność gości
przy kominku ciepło
bez twoich dłoni

 

whisky wpuszczam w krwioobieg
choć przez chwilę wesoły

zanurzony w samotnych myślach

 

czytam stare wiersze
obecny wieczór
przyjacielem świerszcze
za oknem wiatr gra

 

na niebie światło z pierwszą gwiazdą
zostałem na padole ze środkowym palcem

 

zapomnieć wymazać pić się chce
poprawiam kaptur unikam spojrzeń

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca