Klejnot

Konrad Koper

Ten klejnot nie błyszczy,

ale przypomina wiele rzeczy.

W nim są żyłki czyli epizody, zagadki…

Patrząc tracimy smutki.

Klejnot dusze leczy.

 

Gdy przypinamy go do marynarki,

po stronie serca,

ogarnia nas moc gorąca.

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 20 stycznia 2021
anonim