kwiat lotosu ciepło nosi

Irena Świerżyńska

dziś  -  wysoko biega

krąży

 

kwiat lotosu  to - kamala  - imię nosi w sobie

klasa siła i do przodu  -  duchem wiary włada

 

wszystkie

pąki  na tej ziemi już  - poznały

 

biały czarny kolor cery  -  to są tylko geny

a - pod skórą wszystko jasne

 

i nie szukaj cieni 

 

 

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 stycznia 2021
anonim