Literatura

by pokochać (wiersz)

Andrzej Feret

by pokochać

 

namaluję na krawędzi kłębek wełny

nawet sztukę pamięć namaluję też

przez próg musisz swym ramieniem mnie osłonić

chleb codzienny posmarujesz ja dam łzy

 

gdyż do nieba ilość szczebli nie(z)liczona

jeden próg jeden zaszczyt potem drzwi

a ja kocham bo ty jesteś pierwszym krokiem

łatwo sięgnąć górnej półki w szczeblach ty

 

17 stycznia, 2021

Andrzej Feret

 

fb: Andrzej Feret

 


przysłano: 21 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca