Pokrzywdzony

Sercem Ku Wiośnie

pokrzywdzony
z skrzywdzeniem co nie ma
 
Pokrzywdzony za użądlenia
dla kamieni z kamienia, a ja cierpię za
leni z kretynów z lenia
 
jak włócznia przebita za jakiś czas
z pantofla wryta w obficie w mas
każdy to przeszedł ten nie jeden raz.
 
Włócznia stworzona z jednego kata
słucha skruszona z własnego OmarAka
od rękodzieła przenosi zyski z goła
 
Twe ciało Mesjasza umoczyła nim podołał
yu
 
i rozpuszczona się stała w stołach
co nam skrzywdzona doskwiera za kilo żyta
 
często wynosi się za zbyt wiele z nauk
lecz ciągle to znosi prosi się o wiele skał
ździedziczył
 
musisz się zmienić, aby Syn zwyciężał
zawsze i wszędzie Jezus
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 21 stycznia 2021
anonim