Literatura

Epigoni (wiersz)

Gudmundur

Tak jak Pani Gospodarek odnalazła Świat ;

w sierocińcu swoim zwierzęta chowała,
150 "Dalmatyńczyków" i 300 -sta miała
Swoją powabnością - zaskakiwała "Nakładką" 
za każdym razem, gdy z kimś rozmawiała

 

Tak Ja
Jej Epigoński zamek i 450 krasnoludków
odnajduję, na pianinie wydobywają za mnie 
raz to czarne, raz białe klawisze wciskane
moimi palcami, tworzą orkiestrę a JA notuję:

 

DZIWNY JEST TEN ŚWIAT


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca