lokowanie produktu

Jacek JacoM Michalski

do nienikąd

przez miłość i wodę

zapomnienie jest kluczem

zostawmy truciznę w ziarnie

szczury zatańczą

one są i będą pierwsze

 

twoja modlitwa

oplata jak drut kolczasty

stawia zasieki z prawd

dobrobyt zdycha

chory od nadmiaru tkanki

zastawiony stół to pokuta

resztki znaczą powietrze

gnijące paznokcie błogosławią tłum

 

taka bajka dla otyłych dzieci

dieta jest solą życia

albo jakoś tak

slogany reklamowe budują

tożsamość pokoleń

 

dobrze że jestem stary

więcej piję niż jem  

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 stycznia 2021
anonim