dla kobiety …

dla kobiety …

 

trudno w życiu coś planować bo porażki

melanż planów zwodzi tylko nieszczególnie

w prozie śmierci nie chcę czekać a to ważne

arabeski miękkie kotki lubię głaskać

 

i nie lubię być chwilami taki sobie

kiedy batyst może tulić niecierpliwość

i dorzucać słodkiej jaźni to jest właśnie

malująca nieszczególna tkliwość zmysłów

 

niecierpliwość cóż powiedzieć musi odejść

czym milczenie? razem chcemy razem dojrzeć

miękkim jabłkiem upaść tylko w swoje dłonie

cóż powiedzieć ... i zachwytem opal spłonie

 

a ja chodzę pośród deszczu chwaląc sobie

piegowate twoje liczko nie porażkę

mówię sobie taki pewien że rozumiem

twoje piegi po przeliczam jutro właśnie

 

porachuję życiu powiem to co pragnę

biel manszetów wrzucę w dłonie złote spinki

pozakładam bo tak pragnę dojrzałością

co jest ważne cierpliwości w sobie szukaj

 

zrozumiałaś?

 

20 stycznia, 2021

Andrzej Feret

 

 

fb: Andrzej Feret

 

 

andrzej_feret
andrzej_feret
Wiersz · 27 stycznia 2021