Trzęsienie ziemi

Konrad Koper

Gdy dobra i zła płyta się zderzą,

nastąpi trzęsienie,

które „ interferuje” ze wszystkim.

 

Nie wiemy czy wstrząsy,

są dojrzałe, początkowe czy końcowe.

 

Dopiero po zamieszaniu ustalamy wartości,

które umożliwiają nam żyć.

 

Zdarzenia często wyczuwają zwierzęta.

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 27 stycznia 2021
anonim