ona stoi w samych glanach
z wielkim bobrem
życie zgodne z naturą
jest teraz takie modne
zbuduje wielką tamę
rozlewisko otworzy oczy
tym którzy chcą popłynąć
byle tylko z prądem
pani bagien
albo jakkolwiek inaczej
metalowe sprzączki glanów
puszczają oczko tytanom
tuzy intelektu
zastanawiają się znowu
czy naturalizm jest odpowiedzią
na szubienice z betonu