plum

Jacek JacoM Michalski

ona stoi w samych glanach

z wielkim bobrem

życie zgodne z naturą

jest teraz takie modne

 

zbuduje wielką tamę

rozlewisko otworzy oczy

tym którzy chcą popłynąć

byle tylko z prądem

 

pani bagien

albo jakkolwiek inaczej

metalowe sprzączki glanów

puszczają oczko tytanom

 

tuzy intelektu

zastanawiają się znowu

czy naturalizm jest odpowiedzią

na szubienice z betonu

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 28 stycznia 2021
anonim