Zaznaczeni

Konrad Koper

Świat składa się też z wielu „słońc”.

My jesteśmy pyłem,

narysowanym przerywaną linią.

 

Los może jednak nas delikatnie zaznaczyć

i ukazać w barwach.

Ale tylko „na minutę” czasem zabiera do potomności.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 stycznia 2021
anonim