Literatura

jest listopad a dni krótkie porozkwitasz (wiersz)

Andrzej Feret

jest listopad a dni krótkie porozkwitasz

 

napiszemy i powiemy szczęście nasze jest bezdenne

w listopadzie gdy zakwitasz

a dzień krótki

 

gdy noc długa w naszą miłość jest

niekrótka powiem właśnie

że błąkałem się jak Ty

pośród malin Twoich

Ty truskawka

 

- co dotykam

 

a Ty bosą stopą bywasz

jak bez szansy snem i między -

obleczona szara miłość

co się nigdy nie zdarzyła

 

bo to miłość

nieśmiertelna

 

bosa z wianków ostów

pokrzyw

pośród pokrzyw niestrudzona

bo to Ty

 

22 listopada, 2021

Andrzej Feret

 

 

fb: Andrzej Feret

 

przysłano: 31 stycznia 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca