grafit z ołówka

Jacek JacoM Michalski

uchodzę za uchodźcę

ze wszystkich pańskich miejsc

jestem kundlem dla każdego

wyznanie mam najdalsze

nie pytam o imię boga

ani boga o imię

modlę się bez słów

 

wspólnota wiary

jak kłamstwo w kłamstwie

nie mieści się na szali

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 lutego 2021
anonim
  • marzena
    Interesujące, nie zasnę dzisiaj. :)

    · Zgłoś · 3 lata
  • Mithril
    "wspólnota wiary
    jak kłamstwo w kłamstwie
    nie mieści się na szali"

    ...obawiam się, że akurat ta przestrzeń rozchodzi się jak "kosmos"

    · Zgłoś · 3 lata
  • Aktywista
    ..obawiam się, że akurat ta przestrzeń rozchodzi się jak "kosmos"

    od kiedy przestrzeń się rozchodzi?

    · Zgłoś · 3 lata