​ tak było dawniej i co teraz

Sercem Ku Wiośnie

a teraz wyżej pragnie
wystawniej
 
coś tam dostuka
gdzieś tam doskwiera
zaraz zapełnię się do milionera
 
do puka
całym w cholera
 
a w małży chałupa
marży marzy z pistoletów zza ucha
z zupy znów słucha
 
ależ karmę wołałbym w barwę
za smolucha umyła wy Włochy
a tu z wywłoki wybucha coś z kościotrupa
 
zastukam W;
zastygłem z... facebooka...
 
ależ była ta pupa przepełniona od a,
i jasna doskwiera mi z fulla kotleta i inżyniera
 
ale podnieta co zera puszcza, a temu poucza,
za zbyt w kostucha am była co z pastucha
 
i to teraz paluchem pożera
i...
 
idź do malucha
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 3 lutego 2021
anonim