kto podniósł dłoń i rękę

Sercem Ku Wiośnie

miń

i na cóż ci broń
ostatni raz, ostatni raz podniosłeś rękę
za czołg co wjedzie i nie wyjedzie
ostatni raz zapaliłeś znicz
kto fajny, niech wszędzie przędzie mi
ostatkiem tchu udowodnię kto komu jest winny
a własna w Inny
ten jeden raz, możesz być z miast
 
Dawid „Dejf” Motyka
Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 4 lutego 2021
anonim