Literatura

Góry moje góry (wiersz)

Markus

Góry moje, góry miłe
Kocham was jak matkę.
Gdy się znudzę lub rozczulę
Chodzę po was wartko
W środku dnia i czasem rankiem
Wcale nie ukradkiem.

Hejże góry, hejże góry
Zrozumiałem waszą gadkę
Zawsze chcecie mnie wystawić
Przy gwiazdach na randkę.

Dzisiaj do was przyjść nie mogę
Za późno już dla mnie
Moja żonka mi zabrania
Bo ta nocka jest poślubna
A to dla nas gratka.
Lecz z kochania nic nie będzie
Bo gości za wiele.

Góry moje góry miłe
Odtąd dzielić się ja muszę
Mą miłością do was
Bo ma żonka też by chciała
Mieć mnie trochę do się.


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 4 lutego 2021, 11:40
Ciepły ...
przysłano: 4 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca