mam jedną rękę i jedną nogę
nie mogę chodzić
nie mogę ukroić chleba
czasami kończyny
zamieniają się miejscami
ale to niczego nie zmienia
lewo prawo góra czy dół
mam za to tysiące oczu
i słuch absolutny
zanurzony w słonej wodzie
pozbawiony światła i dźwięku
sięgam do prawybuchu
wtedy nie było tlenu
a przecież oddycham
przez rurki wetknięte do nosa
więc może to był lewy buch