bywanie

Jacek JacoM Michalski

słyszę harmonijkę

myślę że zawsze można mówić

mniej lub bardziej naprawdę

są tacy którzy mogą zagrać wszystko

biedni mistrzowie fraz

nie mają niczego do zagrania

i tacy którzy w trzech dźwiękach

wszystko oddadzą

słowa potrafią być jak powietrze

przenosić ciepło i chłód

dotykać każdego nerwu

 

nie wiem kim jestem

bez pytań

 

idę po cudzym lesie

a drzewa piszą wiersze

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 7 lutego 2021
anonim