tylko tło jest szare

Irena Świerżyńska

został obraz szary 

 

wyjątkowy

człowiek wyspa - z  duszą trochę z boku

król uśmiechu 

bez rechotu

 

jasny

wyraz twarzy z tajemnicą w środku

 

gest i oko wszystko mówi

świeci  

ironicznie mruga a czasem złośliwie

 

tak -  trzeba

 

od dziś

szukaj z drabiną do nieba

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 7 lutego 2021
anonim