uskładany

Sercem Ku Wiośnie

 

na cztery łapy
spusty za capy..
kości za widło.
..a prości za w mości widmo
 
co się dzieje?
kadzidło
 
ości się wzniesie
cios o las to poniesie
a płomień za tamten wystęka wystuka
wy z sępa wyżerka borzerka
 
rozstąpił się świdruje mój diament częstuje
 
coś w dźwiękach wędruje cu.
,a uszedł niczyim spotkaniem zakłuje
błaho ochocze za ukrócę wołaniem tu skaczą
 
i tak się tu woła z oracją o akt strzelisty dzięcioła
 
o co za matoł! A zna mnie!?.
ah ta panierka z rosołka powiada w Wyra!
 
I chcę już landryny do wyboru i w smak
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 8 lutego 2021
anonim