Literatura

Upiorne sekrety (wiersz)

Cytra

 
tej jednej nacji nie polubisz
oni są jak szczury
w nocy wydrapują z oczu łzy - mawiał dziadek
bo w pamięci miał znikanie tych
którzy nie wierzyli w bajki
 
o tym się nie płakało
o tym się milczało
 
przez wiele lat po wojnie
żyli po cichu zmieniając tożsamość
aż przyszły ich nowe pokolenia
pancerne
silne jak nigdy dotąd
wszędzie ich pełno
nie da się z tym spać spokojnie
 
dziadku rok zarazy i bez onych
mogił przybywa

 


niczego sobie 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 11 lutego 2021, 14:28
hm...ile razy już byli tacy, którzy jakiejś nacji nie lubili, efekt zawsze ten sam
przysłano: 10 lutego 2021 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca