lot drewnianej łyżki

Irena Świerżyńska

po co  -  pamięć

bólu lęku grozy

 

szkoda czasu  -  słowo nic 

nie ruszy

 

płacze papier ściętych drzew

odejdź i nie wracaj

 

dzisiaj ważna tylko twoja pieśń

choć czasem bywa  pusta

 

ale, ale - za pół wieku też usłyszysz

 

tam....

 

gdzieś  -  szukaj miejsca i tam 

twoja  łyżka

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 lutego 2021
anonim