gdy ten czas

Sercem Ku Wiośnie

uwidział to świst z ostoi
co w biedulę zabolał o odmę
 
przypomniał sobie kalosze, znak patentów
cieplejszym o wymiarze w Mongolię
 
za winnych łapunków i w krę co polni
 
za te zakołacze które znów serce o wodzi
a ponosił od stu słów
 
i wahał się trzydzieści lat habitu drogi
którym to sam zmógł, i się wściekł
 
harfy
 
Dawid „Dejf” Motyka

 

Sercem Ku Wiośnie
Sercem Ku Wiośnie
Wiersz · 11 lutego 2021
anonim