tamto ciepło gdzieś za progiem

Irena Świerżyńska

ty kryjanie

tylko beczysz

 

co to znaczy i kto mówi

małe ma dwa lata

 

duży 

tak na niby bliski tylko swoje

widzi

Ja

 

dzieci na bok - taki kłopot

wielki

 

w takim domu trzeba

 

zamiast  

 

bliskość

bez zadyszki 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 lutego 2021
anonim